Hvilket livesteamlokomotiv skal jeg velge?

Vi minner om åpen butikk førstkommende lørdag fra 10.00 til 13.00. Kaffen er klar – og vi har lagt frem enda flere nyheter i H0 og N – skala.

Hvilket lokomotiv skal jeg velge?

Heldigvis er nær sagt alle fornøyd med sitt valg av livesteamlokomotiv hos oss. Muligheten til litt betenkningstid og ikke minst privat visning i butikken hjelper nok til. Allikevel er nok alle modellene vi selger gode valg – dette dreier seg om smak og behag.

Fra tid til annen får vi spørsmål om vi kan anbefale en modell – og det kan vi. I våre anbefalinger legger vi til grunn at kundens behov skal bli dekket. Ikke for stort lok kanskje, eller ett som har ett konkret forbilde? Prisklasse er selvsagt av betydning – målet vil alltid være at kunden går ut av butikken med en god følelse og ikke en dårlig bismak.

Det er kanskje en modell blant fler vi gjerne kan anbefale til alle de som ønsker ett nytt lokomotiv – et lok som tilfredstiller både en nybegynner og en mer erfaren livesteamentusiast – og som også beriker en allerede fyldig samling. Innimellom er denne modellen å få tak i som brukt også – men det er sjeldent.

Modellen vi tenker på er Silver Lady, lansert i forbindelse med Roundhouse sitt 25 års jubileum i 2007. Hun har mange fellestrekk med Lady Anne, men er noe mer «forfinet» og utrustet med en del ekstrautstyr. Individuelt fjærende aksler og en ventil som gjør at du velge mellom at eksosdampen skal gå ut enten fra pipa eller nede ved sylindrene blir satt pris. Ett godt utseende hjelper også på – dette er en modell som «alle» kan like. Hun gjør seg like godt foran en LGB – vognstamme på 45 millimeter spor som på en tradisjonell britisk smalsporbane med 32 millimeter spor. Hun kan også utrustes med isolerte hjul. Vårt verksted kan etter ønske fra kunde også montere dampfløyte om du ønsker det.

Alt i alt en ganske komplett modell. For noen år siden i beste sendetid på BBC, dvs. lørdag kveld, krysset en Silver Lady Scotland på tvers – les hele historien her:

Silver Lady i Scotland

Hvis det er en Silver Lady du har lyst på så anbefaler vi at du tar kontakt med oss. Vi har fem – seks modeller på lager i ulike farger. I tillegg har vi alltid muligheten til å skreddersy en modell spesielt til deg. Hun leveres komplett med radiostyring og en ettermiddags instruksjoner + startpakke slik at du har alt du trenger av kunnskap og utstyr for å begi deg ut i en helt ny verden av modelljernbane: Storskala livesteam!

Hvis du ønsker å ta og føle på modellen finnes den i salg i Vestfossen. Her er noen bilder som viser forskjellige fargevarianter.