Langåpent lørdag 21. januar 2023 har vi åpent fra 10.00 til 14.00.

Lørdag 21. januar har vi åpent fra 10.00 til og en ekstra time fram til 14.00. Kaffe brygget på nymalte bønner serveres i porselen sammen med gode boller – det er en uslåelig kombo lørdag formiddag! Pølsekjelen settes fram 13.00!  Vi håper å se deg i butikken – og har du ikke vært hos oss tidligere så skal vi ta deg godt imot. Ta gjerne med deg en kjenning og legg turen til Vestfossen – det går direkte tog til hit fra Oslo S f.eks. 09.09 (Kongsbergtoget) – med ankomst Vestfossen rett etter åpningstid. Kjøretid med bil er omtrent 50 minutter fra Oslo. God parkering!

Nytt agentur! Rapido har valgt oss som forhandler i Norge. Her kommer det masse lekre ting i skala N, 00 og 0 til Vestfossen. Rapidogjengen i England ar vi møtt noen ganger – dette er hyggelige folk som lager attraktive varer. Deres tilnærming til markedet er den samme som hos oss med stor entusiasme, kunnskap og service. At de er lokalisert vegg i vegg med Maxitrak har hjulpet på når de har tatt referansesjekk.

Vi får forøvrig stadig forespørsler fra ledende modelljernbanemerker om vi kan tenke oss å bli forhandler. Vi har imidlertid bestemt oss for å være Europas ledende forretning for livesteam – og med en god porsjon brukt i hyllene som vi enten får inn via innbytte eller oppkjøp av deler av eller hele samlinger. Det er godt kjent i markedet at vi gir en god pris og «no hazzle» / ingen problemer i etterkant. Ta gjerne kontakt for en prat (91653742) eller send en kort notis til kristian@livingsteam.no. Vi gir umiddelbart oppgjør, viser diskresjon og conduite og rydder opp etter oss. Ingen samlinger er for stor eller liten, uansett merke.

Vi tar med en brukt godbit ned i butikken lørdag morgen – en Maxitrak Planet 5. Den kommer fra ett godt og trygt hjem, den tidligere eieren har kun kjørt den litt frem og tilbake, kanskje til sammen 20 minutters bruk. Med egenvekt på 15 kg + vekt av bilbatteri, lengde 56 cm og fire kraftige motorer som til sammen gir drøye 0,3 hk (Det holder!!) blir dette en veldig god start på en hagejernbane i 5 inch. Den drar med letthet to voksne (evt. mange barn), er enkel å betjene, utrustet med horn og veldig gøy å kjøre! Pris?  –  – 25000? -35000? Niks! Denne blir din for 15000,-

Hva med oss som liker å bygge eller kjøre H0 da? Dere er ikke glemt! Vi har funnet fram mange Merker&Fischer lokomotivbyggesett – jeg tror vi har 30 stk. Disse skal ut til en rimelig pris – vi legger frem ett utvalg lørdag morgen. Vi har forøvrig alt mulig annet i hyllene som f.eks. Roco kontinentalt og teakvogner, godsaker fra våre venner på Ensjø, Marklin i fleng og masse byggesett! I N har vi ett enormt utvalg – minst 60 lok og 200 vogner.

Av og til får vi inn gamle kjenninger til service. Denne gang en Roundhouse Katie i farge Mid Brunswick Green. Eldre kunder vil forstå at dette er ett av våre første salg – denne fargen gikk ut i 2004 og ble gjenintrodusert ca. 2015. Vi rakk ikke å selge så mange lok i denne fargen før den gikk ut, jeg husker bare ett par Argyll, en Billy, en Lady Anne og vår lille Katie. At vi har fått inn to skikkelig gamle William (treakslede Billy med tender sånn cirka) som vi nå restaurerer før salg øker bestanden av eldre lok i fine farger i Vestfossen.

Denne Katie har dansk historie og var vår første eksport dit. Kort historie: Nåværende eier banket på døra i hos Roundhouse i Doncaster i 2002 og ville kjøpe nettopp en Katie som sitt første livesteamlok. Damen bak disken var den gang ( som nå…) ganske tydelig og formidlet at «You`d better talk to Kristian». Roundhouse hadde lange ventelister – vi hadde en nesten klar for leveranse.

Dette ble starten på ett langvarig vennskap med Lena (hun som bestemmer) og Poul (han som alltid har lyst på og argumenterer for behov for enda ett lokomotiv – til applaus og jubelrop fra forhandler).  Jeg har selv kjørt dette lokomotivet mange ganger, gjerne påvirket av dansk sterkøl, og det er alltid noe spesielt med en kundes første lok – det blir som regel tatt frem som førstevalget når det skal kjøres. Nå har det i senere tid fått selskap av to Millie, to Billy, Stanley tram, flere diesellok, og Livingsteam spesialmodeller som Claude og Margaret – så trafikken skal nok kunne avvikles denne vinteren mens Katie er på service.

Servicemann Terje

Hva er det som må gjøres? Servicemann Terje starter med å rengjøre loket med spesialrens og polish, finner fram nytt radioutstyr (vi bytter fra 40Mhz til 2.4 digitalt) og gjør en grundig tilstandsvurdering. Kjele, sylindre, brenner og eksteriør er som regel i stand som nytt. Vi bytter kanskje noen veivstenger, ser over og justerer sikkerhetsventil, sjekker for evt lekkasjer og gir en skriftlig tilbakemelding til kunde. Deretter er loket i tilnærmet stand som nytt – etter 20 år i trafikk med til dels tunge tog i kraftige stigninger. Vi lar dere følge prosessen frem mot våren når det overleveres til våre danske venner igjen!

Vi har syv kunder som har valgt Katie som sitt første lok, faktisk ble ett eksemplar i farge Arctic Blue levert er forleden. Vi kan gjerne diskutere en fremtidig leveranse til din hagejernbane! På vei inn akkurat nå – det pakkes i Doncaster i dag – er en Silver Lady i Victorian Maroon og en Dylan i Yellow. Begge er gode radiostyrte lok som setter litt farge på tilværelsen – vi tar alt annet modelljernbaneutstyr i innbytte.

Vi sees i Vestfossen!