Valg av lokomotiv?

Når det gjelder valg av lokomotiv, så anbefaler vi at du tar kontakt enten via skjemaet «Kontakt oss» oppe til venstre, eller at du ringer til Kristian på 916 53 742, da det finnes mange alternativer. De aller fleste velger å kjøpe ferdige lokomotiver, men enkelte av modellene til Roundhouse finnes også som byggesett.

Velger du å bestille et ferdig lokomotiv fra Roundhouse gjennom oss, så er det du som bestemmer hvilken farge det skal ha og hvilket tilbehør som skal inkluderes, eventuelt har vi også en lagerbeholdning med rikt utvalg. Her finnes både nye og brukte lokomotiver!

Skulle du velge å gå for byggesett, så har vi på denne siden hentet noen bilder fra Leif sin bygging av en «Lady Anne» med navnet «Lady Anniken». Haynes har kommet med en egen manual for bygging av lokomotiver, så selv om lærekurven til tider er bratt og tålmodigheten settes på prøve, så er dette fullt mulig for de fleste som har et hobbyrom!

Det første som gjøres er å bygge ramma til lokomotivet, her lønner det seg å montere og tilpasse først, for så å demontere og lakkere før man monterer ramma igjen.

LadyAnne_Kit_(1)LadyAnne_Kit_(2)

Etter at ramma er montert og hjulene har fått riktig avstand (se spacer op bildet over til høyre), så er det på tide å komme i gang med monteringen av drivverket!

LadyAnne_Kit_(3)LadyAnne_Kit_(4)

Når det gjelder hva man bør bruke av lakk på et lokomotiv, så er det mange meninger både i farge og av type, så her lønner det seg å lese gjennom de to trådene som er på MJF (link til Leif’s byggetråd er i bunn av denne siden). Røykskapet er det som blir varmest på lokomotivet, så her valgte Leif en matt svart varmebestandig lakk som bakes i stekeovnen. Mens kjelen fikk en herlig rødfarge! Husk at det er du som er din egen banesjef, så det er du som bestemmer hva som er riktig av farger!

LadyAnne_Kit_(5)LadyAnne_Kit_(6)

Så, etter at røykskap og kjele er på plass er det i gang med rørbøying!

LadyAnne_Kit_(7)LadyAnne_Kit_(8)

Lokhuset kommer ferdig utstanset som en flat plate, her er det bøying og sølvlodding som må til, så det krever litt tålmodighet, men lekkert blir det! Etter at alt er bøyd og deataljer er loddet på plass, så er det bare å sette i gang med lakkeringen!

LadyAnne_Kit_(9)LadyAnne_Kit_(10)

Nedenfor ser dere det ferdige resultatet, nå skal det sies, at det er en hel del som har blitt endret på dette lokomotivet etter at det ble ferdig første gangen, her er det lagt på flere farger, montert radiostyrt fløyte osv, men det var altså sånn det så ut da det var ferdig (første gangen)…

LadyAnne_Kit_(11)LadyAnne_Kit_(12)

Det er noen justeringer som må gjøres i forbindelse med å time lokomotivene, dette er noe vi gjerne er behjelpelige med for å unngå den verste frustrasjonen!

Jeg anbefaler å ta en titt på tråden til Leif om denne modellen om du vurderer byggesett!